Spara tid och pengar med laser

Genom att använda laser vid mätning och uppriktning av dina maskiner så tjänar du massor. Dina maskiner fungerar då som de ska och har höga, bra toleransnivåer. Det är visserligen en investering du gör, men den får du snabbt igen med rätt hjälp.

Tecken på en dåligt riktad maskin

Du vet att dina maskiner inte fungerar riktigt när du förlorar värdefull produktionstid, har tätningar som läcker och när du märker att din energiförbrukning höjs. För att undvika extra kostnader behöver du rätt verktyg för att mäta dina maskiners prestanda och med laser får du en mycket mer korrekt avläsning samt en hållbar ekonomi i din maskinpark.

Konsekvenser

Som jag nämnde ovan får det konsekvenser att ha maskiner som inte är uppriktade till fullo. Förutom det jag sagt innan så får du en arbetsmiljö som blir sämre och problem att upprätthålla kvaliteten. I förlängningen innebär det att du oftare får byta ut delar (inte ekonomiskt), smörja maskinerna och deras livslängd förkortas onödigt mycket.

Miljöaspekten

Förutom att du gör ditt eget företag en ekonomisk tjänst genom att använda dig av lasermätning och laseruppriktning så är du lite snällare mot miljön. Rätt uppriktade maskinparker slösar inte med sina resurser och håller längre. Med maskiner som fungerar som de ska höjs, inte ditt behov av mer energi och det är i förlängningen en positiv effekt av din investering.

Så investera i laser nästa gång du vill ta hand om dina maskiner!

Läs mer om laserskärning & vattenskärning