Scanna med mobilen

Idag kan du enkelt scanna med din mobil och det finna flera olika användningsområden för scanningen. Det finns ett antal appar som erbjuder olika scanning. Jag tänkte belysa två användningsområden.

Scanna dokument

Vi strävar efter ett papperslöst samhälle vilket jag inte tror att vi någonsin kommer att ha. Däremot har dagens teknik hjälpt till att dra ner på pappersanvändandet enormt mycket.  När det då gäller att arkivera dokument finns det en mängd käcka appar som inte bara dokumenterar åt dig utan även arkiverar det på ett sätt så du alltid har enkel och korrekt tillgång till dem.

Du tar helt enkelt ett kort på det som du vill spara. Du kan välja att låta dokumenten arkiveras direkt på Google documents till exempel. Det gör att dina dokument blir indexerbara och det gör dem sökbara från din telefon eller dator. Ett enkelt sätt att spara viktiga dokument och ett lätt sätt att hålla ordning på dem.

För dig som är företagare men inte kontorist är detta en fantastisk hjälpreda.

Scanna koder

Förutom möjligheten att spara dokument finns det något som kallas QR- koder. De är en slags streckkod som innehåller en webbadress. Du kan antingen ha en inbyggd programvara i din telefon eller så kan du ladda hem en app, som gör det möjligt att scanna QR-koder. Det som är användbart med koderna är att de innehåller ofta rabatterbjudanden.

Som företagare kanske du inte använder QR-koder så mycket men du bör kanske börja med det. Det är ett enkelt och roligt sätt att marknadsföra dig på. Du kan placera din QR-kod lite var som helst och det gör att du enkelt kan skapa kampanjer.