Vill du jobba som ingenjör med konstruktionsberäkningar?

teknikAtt ett yrke som VVS-konsult väcker intresse bland barn är kanske inte så konstigt. VVS står för värme, ventilation och sanitet och jobbet innebär att man gör installationer, reparationer och arbetar med service vid ny- och ombyggnation. Verktyg, teknik och olika instrument brukar ju väcka stort intresse hos barn så att detta ses som drömyrket hos många är inte så konstigt.

Lockas man mer av det teoretiska än det praktiska passar det kanske bättre att satsa på en framtid som byggnadsingenjör med inriktning på konstruktionsberäkningar. Som byggnadsingenjör jobbar man mer med logiskt tänkande, problemlösning och matematik. Många ingenjörer inom bygg och anläggning arbetar som konsulter vilket innebär att de fungerar som teknisk rådgivare och arbetar fram lösningar på uppdrag från kunden och utifrån deras behov. Genom att samla in underlag och göra beräkningar för att dimensionera vad som krävs för att uppnå önskad funktion hittar ingenjören lösningar som sedan presenteras för kunden.

Oavsett om man väljer ett yrke som VVS-konsult eller byggnadsingenjör finns goda möjligheter till arbete.